Tiffany techniek

In twee a drie dagdelen,  gaat u de aloude koperfolie techniek gebruiken van Louis Comfort Tiffany , deze was een Amerikaanse glaskunstenaar en ontwerper. Hij is met name bekend door zijn gebrandschilderd glas en zijn lampen in art-nouveau- en art-decostijl.  Deze raamhanger is 20 bij 16 cm.Na het snijden van het glas worden de stukjes gekoperfolied en aan elkaar gesoldeerd.

Deze lessen worden gegeven op de school voor de kunsten, Bovendonk 111 te Roosendaaal, op donderdagochtend  
van 9:30 tot 11:340 

 
 

De kosten zijn        € 85,-

Glas in lood 

In twee dagdelen of één hele dag, gaat u deze glas-in-lood raamhanger snijden, en in elkaar solderen. U heeft hiervoor geen enkele ervaring in glassnijden  of solderen nodig, ook dames staan hier hun mannetje😉


Aanmelden via de contact  pagina

De kosten zijn        € 85,- 

Sieraad glasfusing techniek

Hierbij kunt u met een groter aantal deelnemers in één dagdeel een halssieraad maken. Dit maakt u van fuseble glas, wat in houd dat het door u gemaakte sieraad  nog in de oven gaat om tot de gewenste fusing /versmelting te komen. Als het dan in de oven is geweest, en het oogje voor een ketting erop is gelijmd, kunt u het sieraad bij mij ophalen.

Dit is een aanrader voor een dames uitje! Bij een clubje van ongeveer 6 personen kunnen we dit inplannen.

 Deze workshop heb ik ook al eens op locatie gedaan, dit valt altijd te bespreken.


Aanmelden via de contact pagina

De kosten zijn        € 35,- p.p.


Windlicht

Op één dagdeel maak je een windlicht. Je gaat met een hobbymesje in plasticfolie een ontwerp uitsnijden, en dit daarna zelf zandstralen, waardoor je een gematteerd effect krijgt. Hierna ga je  gefusede grillige glasstukjes erop verlijmen, met een UV lijm. 

Dit is een aanrader voor een dames uitje! Bij een clubje van minimaal 4 personen kunnen we dit inplannen.


Aanmelden via de contact pagina

De kosten zijn        € 50,- p.p.

Glas in lood 

Tijdens deze workshop gaat u in 8 lessen van 2,5 uur een raam maken in de stijl van "de Amsterdamse school". De afmetingen zijn 59 bij 42 cm, 
U leert glas snijden, het glas in het lood zetten en dit geheel te solderen. er worden ook 2 staallood profielen in verwerkt, zodat u het verschil qua soldeer techniek met dat van gewoon lood leert herkennen, een extra moeilijkheids graadje dus! Ook kitten we het raam, zodat het goed stevig is. En brengen we er een patina op aan, waardoor het het authentieke  

Een leuke manier om een oud ambacht eens meester te worden!

Deze lessen worden gegeven op de school voor de kunsten, Bovendonk 111 te Roosendaaal, op woensdagochtend  

van 9:30 tot 12:00 
woensdagavond 
van 19:15 tot 21:45
donderdagmiddag
van 13:15 tot 15:45

Aanmelden via de contact  pagina

Lesgeld  € 225,-
Materiaalkosten € 40,-Glas in lood 

 Tijdens deze workshop gaat u in 8 lessen van 2,5 uur een raam met rondingen maken. Wat heel goed aansluit als vervolg op het rechte raam hiervoor. De afmetingen zijn 60 bij 30 cm, 
je leert een zielschaar te gebruiken, en maakt op die manier je eigen sjablonen. Ook kitten we het raam, zodat het goed stevig is. En brengen we er een patina op aan, waardoor het het authentieke uitstraling krijgt. Na het maken van dit raam begrijp je hoe je je eigen ontwerpen kunt gaan verwezenlijken!

Deze workshop is een vervolg op het Amsterdamse raam, of heeft u deze vaardigheid al onder de knie, dan is dit raam met de rondingen een mooie uitdaging.
 

Deze lessen worden gegeven op de school voor de kunsten, Bovendonk 111 te Roosendaaal, op  

woensdagochtend  
van 9:30 tot 12:00 
woensdagavond 
van 19:15 tot 21:45
donderdagmiddag
van 13:15 tot 15:45

 Aanmelden via de contact pagina

Lesgeld € 225,- 
Materiaalkosten € 40,-


Brandschilderen

Tijdens de workshop van deze eeuwenoude techniek leert u om op glas te tekenen, te brandschilderen. Met behulp van een daskwast, penseel of pennetje  wordt met een  medium, gom en pigmenten een lijnenspel op het glas aangebracht, waarna de pigmenten in een oven op hoge temperatuur in het glas worden gebrand. Als eerste worden op basis van een ontwerptekening de contourlijnen aangebracht en gebrand, daarna de schaduwen en als laatste de kleuren.  

De lessen worden gegeven in mijn eigen workshop café 

Aanmelden via de contact pagina
 
De kosten zijn        € 150,-

U hoeft niets mee te brengen behalve uw enthousiasme.

Kennismaken

Online boeken

We hebben allemaal een drukke agenda. Daarom ben ik steeds op zoek naar nieuwe manieren om het leven van mijn klanten makkelijker te maken. Bijvoorbeeld door het makkelijk te maken je volgende afspraak in te plannen! Op het online boekingenplatform is het nu makkelijker dan ooit om je volgende bezoek af te spreken. Of het je niet lukt om tijdens kantooruren te bellen of je het liefst alles digitaal doet: bij mij kun je direct op de website boeken, wanneer je maar wilt. Vind een tijd die je uitkomt en bevestig de boeking met één klik.

Onze waarden

Waarom u op ons kunt rekenen? Omdat ons bedrijf veel meer is dan alleen een bedrijf. Elk teamlid voegt iets bijzonders aan ons team toe, maar we hebben onze waarden met elkaar gemeen.

Ons project

We zijn altijd ergens mee bezig. Meestal met het behalen van resultaten voor onze klanten. Maar soms krijgen we de kans te experimenteren met nieuwe concepten en ideeën.

Onze missie

Het is makkelijk om grootse dingen te doen als je gelooft in wat je doet. Daarom helpen we mensen zoals u. Elke dag weer.