U staat versteld van uw eigen capaciteit!

Glas in lood 

Tijdens deze workshop gaat u in vijf à zes ochtenden een raam maken in de stijl van "de Amsterdamse school". De afmetingen zijn 59 bij 42 cm, 
U leert glas snijden, het glas in het lood zetten en dit geheel te solderen. er worden ook 2 staallood profielen in verwerkt, zodat u het verschil qua soldeer techniek met dat van gewoon lood leert herkennen, een extra moeilijkheids graadje dus! Ook kitten we het raam, zodat het goed stevig is. En brengen we er een patina op aan, waardoor het het authentieke uitstraling krijgt.

Op dinsdagochtend van 9:30/11:30

Data:  2021
19 - 26  oktober 

2 - 9 - 16 - 23  november

Aanmelden via de contact  pagina

De kosten zijn € 195,- 


Glas in lood 

 Tijdens deze workshop gaat u in vijf à zes avonden een raam met rondingen maken. Wat heel goed aansluit als vervolg op het rechte raam hiervoor. De afmetingen zijn 60 bij 30 cm, 
je leert een zielschaar te gebruiken, en maakt op die manier je eigen sjablonen. Ook kitten we het raam, zodat het goed stevig is. En brengen we er een patina op aan, waardoor het het authentieke uitstraling krijgt. Na het maken van dit raam begrijp je hoe je je eigen ontwerpen kunt gaan verwezenlijken!

Op dinsdagavond van 19:30/21:30 
 
Data:  2021

19 - 26  oktober 

2- 9 - 16 - 23  november 


Aanmelden via de contact pagina

De kosten zijn € 195,- 


Tiffany techniek

In deze vijf avonden gaat u de aloude koperfolie techniek gebruikenvan Louis Comfort Tiffany  was een Amerikaanse glaskunstenaar en ontwerper. Hij is met name bekend door zijn gebrandschilderd glas en zijn lampen in art-nouveau- en art-decostijl. . Na het snijden van het glas worden de stukjes gekoperfolied en aan elkaar gesoldeerd. Er is de keuze om het werk op te hangen of in een sokkel te plaatsen. De sokkel brengt extra kosten met zich mee.


Op donderdagavond van 19:30/21:30 

Data:  2021
21 - 28 oktober
4 - 11 - 18 - 25 november 


De kosten zijn € 195,-

Windlicht

Op één dagdeel maak je een windlicht. Je gaat met een hobbymesje in plasticfolie een ontwerp uitsnijden, en dit daarna zelf zandstralen, waardoor je een gematteerd effect krijgt. Hierna ga je  gefusede grillige glasstukjes erop verlijmen, met een UV lijm. 

Dit is een aanrader voor een dames uitje! Bij een clubje van minimaal 4 personen kunnen we dit inplannen.


Aanmelden via de contact pagina

De kosten zijn € 50,- per persoon.

Sieraad glasfusing techniek

Hierbij kunt u met een groter aantal deelnemers in één dagdeel een halssieraad maken. Dit maakt u van fuseble glas, wat in houd dat het door u gemaakte sieraad  nog in de oven gaat om tot de gewenste fusing /versmelting te komen. Als het dan in de oven is geweest, en het oogje voor een ketting erop is gelijmd, kunt u het sieraad bij mij ophalen.

Deze workshop heb ik ook al eens op locatie gedaan, dit valt altijd te bespreken.


Aanmelden via de contact pagina

De kosten zijn € 20,- per persoon.


U hoeft niets mee te brengen behalve uw enthousiasme.